Zeci de mii de constănţeni racordaţi la sistemul centralizat de termoficare ar putea rămâne fără apă caldă, de săptămâna viitoare, întrucât Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa anunţă că va opri furnizarea apei către Societatea Electrocentrale, dacă nu se achită o datorie de aproape trei milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

RAJA a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că Societatea Electrocentrale Constanţa SA înregistrează către Regia de Apă un debit în valoare totală de 2.887.510,77 de lei, reprezentând contravaloarea facturilor de apă-canal şi penalităţi de întârziere pentru perioada aprilie - iulie 2018. Din acest motiv, regia anunţă că va sista furnizarea serviciilor de alimentare cu apă potabilă către Electrocentrale Constanţa, începând din 13 august.

"Menţionăm faptul că RAJA S.A. a întreprins toate demersurile legale în vederea recuperării acestor debite. Astfel, între reprezentanţii RAJA S.A. şi cei ai Electrocentrale Constanta S.A. au avut loc numeroase întâlniri de soluţionare a aceastei situaţii pe cale amiabilă. Mai mult, în vederea recuperării creanţelor, au fost transmise notificări şi somaţii de plată prin executor judecătoresc. RAJA S.A. este obligată, la rândul său, să achite cu prioritate şi în termen legal facturile emise de către furnizori; costurile pentru transportul şi tratarea apei potabile, dar şi epurarea apelor uzate la cei peste 2 milioane de abonaţi fiind semnificative", se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că RAJA este obligată să achite la zi impozitele, taxele şi redevenţele către bugetele locale şi de stat, dar şi să ramburseze sumele împrumutate de la BERD pentru cofinanţarea programelor europene.

Astfel, în cazul în care Societatea Electrocentrale Constanta SA nu-şi va achita faturile restante, această unitate va fi debranşată, de luni, de la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare, în vederea recuperării întregii datorii.

În urma acestei măsuri, Electrocentrale nu va mai putea furniza apă caldă către Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Constanţa, care, la rândul său, o distribuie către zeci de mii de persoane abonate la sistemul centralizat de încălzire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.