Resturi din construcţii şi demolări au fost găsite de autorităţile constănţene pe malul Bălţii Tuzla, zonă aflată într-o arie protejată, iar Garda de Mediu a anunţat că a făcut sesizare penală pentru identificarea persoanelor care au aruncat acele deşeuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Mediu Constanţa a transmis, joi, că reprezentaţii instituţiei, împreună cu inspectori al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral şi specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate Constanţa, au desfăşurat acţiuni de control în zona Bălţii Tuzla, pentru soluţionarea unei petiţii.  
 
“Pe malul bălţii, cât şi în cuveta acesteia, au fost identificate deşeuri preponderent inerte (pământ, moloz, resturi din construcţii şi demolări), în amestec cu deşeuri reciclabile. Balta Tuzla se situează în interiorul ariei protejate ROSPA 0061 Lacul Techirghiol. Pe suprafeţe mari, malul bălţii nu mai are aspect natural, deşeurile au fost abandonate pe mal, acoperite cu pământ şi împinse spre apă”, se arată în comunicat.
 
 
Garda de Mediu Constanţa a adăugat că eliminarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate şi îngroparea deşeurilor de orice fel sunt interzise. De asemenea, sunt interzise şi activităţile din perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar care pot să genereze poluarea sau deteriorarea habitatelor. 
 
“Pentu identificarea făptuitorilor şi tragerea acestora la răspundere, Garda Naţională de Mediu Constanţa a înaintat sesizare penală, pentru încălcarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor şi OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice”, a mai precizat Garda de Mediu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.