Primăria comunei Fântânele a fost amendată de Garda de Mediu Constanţa cu 15.000 de lei pentru faptul că pe un teren din localitate se aflau deşeuri din construcţii şi din gospodării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Mediu Constanţa a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că verificările făcute în comuna Fântanele au dus la sancţionarea unităţii administrativ-teritoriale cu amenda de 15.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor. 
 
Conform prevederilor legale, autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să organizeze, să gestioneze şi să coordoneze activitatea de colectare a deşeurilor provenite de la lucrări de construcţii abandonate pe teritoriul lor administrativ.
 
“Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa au identificat un teren situat la marginea localităţii Fântânele unde se aflau deşeuri provenite din construcţii (pământ şi piatră, moloz, recipienţi din plastic, folie), precum şi deşeuri din gospodării (deşeuri vegetale şi gunoi de grajd), pe o suprafaţă de circa 2.000 mp. Urmare a măsurilor stabilite, primarul comunei Fântânele a demarat acţiuni de salubrizare a terenului pe care erau abandonate deşeuri”, a transmis Garda de Mediu Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.