Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa a anunţat că, în prima lună de la operaţionalizarea punctelor de prim-ajutor de pe litoral, peste 1.100 de persoane au fost asistate medicale, cele mai multe intervenţii având loc în Eforie Nord, Costineşti şi Vama Veche.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ISU Constanţa a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că peste 300 dintre intervenţiile medicale au avut loc la corturile amplasate pe plajă. 
 
"În prima lună de la operaţionalizarea punctelor de prim ajutor ale pompierilor, 1.147 persoane aflate în dificultate au fost asistate medical (314 la corturile amplasate pe plajă, 831 de către echipajele care au încadrat ambulanţele SMURD aflate în punctele de prim-ajutor şi alte două persoane de pompierii din punctele temporare de stingere)”, se arată în comunicat.
 
Conform sursei citate, cele mai multe persoane asistate medical s-au adresat echipajelor din staţiunea Eforie Nord – 225, dintre care 94 au fost transportate la spital, urmată de  Costineşti – 208, dintre care 96 au fost transportate la spital, Vama Veche – 163, dintre care 89 transportate la spital, Năvodari – 151, dintre care 76 transportate la spital, Mamaia – 149, dintre care 97 transportate la spital, Saturn – 142, dintre care 91 transportate la spital, Techirghiol – 90 persoane asistate medical, 43 dintre acestea fiind, ulterior, transportate la spital şi Corbu – 17, dintre care 7 persoane au necesitat transportul la spital. De asemenea, două persoane au primit asistenţă medicală din partea echipajului ce deserveşte punctul temporar de stingere Crucea.
 
Sursa citată a menţionat că în ultima lună au fost recuperate 13 persoane din apă, iar pompierii aflaţi în cele 11 puncte de stingere au intervenit pentru stingerea a 107 incendii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.