Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au făcut 11 controale la magazine de tip “China Mall” din judeţ, dând amenzi de peste 200.000 de lei şi au interzis definitiv de la comercializare mai multe produse, printre care otravă pentru rozătoare, care era expusă lângă obiecte de uz gospodăresc, produse cosmetice expirate şi jucării tip yo-yo, care prezentau risc de strangulare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de marţi al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, comisarii instituţiei au făcut recent o acţiune de control la magazine de tip “China Mall”, atât în municipiul Constanţa, cât şi în alte localităţi din judeţ.

Echipele de control au găsit mai multe produse cu probleme şi le-au interzis de la comercializare. Printre acestea, se află echipamente electrice de joasă tensiune, fierbătoare, boxe, aparate radio, care nu erau însoţite de instrucţiuni şi informaţii în limba română, unele aveau elemente de identificare doar în limba rusă, iar fierbătoarele nu aveau împământare, prezentând risc de electrocurare. Alte produse cu probleme au fost pachetele cu otravă pentru rozătoare, acestea fiind expuse la vânzare lângă obiecte de uz gospodăresc, putând prezenta un risc pentru consumatorii care îşi aleg produsele de la raft, spun reprezentanţii CJPC.

Au mai fost interzise de la comercializare jucării tip yo-yo, considerate periculoase deoarece prezintă risc de strangulare, batoane pentru bule, care prezintă risc microbiologic cauzat de soluţia pentru bule şi produse cosmetice expirate, printre care farduri şi ojă.

De asemenea, comisarii CJPC au oprit temporar de la comercializare articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, articole de marochinărie, produse cosmetice şi articole de uz gospodăresc care nu aveau informaţii în limba română şi nu deţineau date ale importatorului. Acestea vor putea fi puse din nou la vânzare după remedierea deficienţelor constatate.

Acţiunea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a vizat 11 asemenea magazine, fiind aplicate amenzi în valoare de 209.500 de lei în urma neregulilor constatate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.