Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au dat amenzi în valoare de 160.000 de lei pentru depozitarea ilegală a unor deşeuri în comunele Agigea şi Costineşti şi au dispus suspendarea depozitării deşeurilor într-una din zone, respectiv suspendarea autorizaţiei de mediu pentru cealaltă zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Mediu a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că în perioada 23 iulie - 2 august, în urma unor petiţii adresate instituţiei, s-au desfăşurat două acţiuni de verificare la două puncte de lucru ce aparţin operatorului Centrului de Management Integrat al Deşeurilor Costineşti. 
 
"La punctul de lucru din localitatea Agigea s-a constatat depozitarea ilegală a unor deşeuri menajere colectate din localităţile învecinate în spaţiu neautorizat din punct de vedere al mediului. Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au sancţionat societatea contravenţional conform prevederilor OUG 195/2005 privind protecţia mediului cu amendă în valoare de 60.000 lei. S-a dispus şi măsura complementară de sistare a depozitării deşeurilor municipale în această locaţie”, a transmis Garda de Mediu.
 
 
Comisarii au constatat, la punctul de lucru din localitatea Costineşti, nerespectarea prevederilor autorizaţiei integrate de mediu prin depozitarea deşeurilor municipale pe platforma destinată deşeurilor inerte. 
 
"Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 100.000 lei. De asemenea, se va înainta emitentului actului de reglementare propunerea de notificare prealabilă în vederea suspendării autorizaţiei integrate de mediu pentru punctul de lucru Costineşti”, a mai transmis sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.