Poliţiştii constănţeni au făcut 35 de percheziţii la persoane suspectate că au obţinut ilegal fonduri pentru decontarea cheltuielilor de hrană şi cazare pentru cetăţeni ucraineni, iar în acest caz prejudiciul depăşeşte un milion de lei. ”Cetăţenii străini în cauză nu au intrat vreodată pe teritoriul României sau nu s-au aflat în România în perioada de referinţă indicată”, spun anchetatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat vineri, că poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Constanţa au făcut joi, 35 de percheziţii domiciliare, în şase dosare penale, având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în declaraţii. Percheziţiile domiciliare s-au desfăşurat la locuinţele a 6 persoane fizice şi la imobilele deţinute de acestea.
“Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada martie 2022 – ianuarie 2023, persoanele în cauză ar fi indus în eroare reprezentanţii unei instituţii publice, prin formularea şi depunerea de cereri la o instituţie, prin care ar fi solicitat şi obţinut decontarea cheltuielilor de cazare şi hrană pentru cetăţeni străini aflaţi pe teritoriul României. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, în cererile formulate şi depuse, ar fi fost menţionată ca adevărată împrejurarea falsă că cetăţenilor străini le-ar fi fost asigurată cazarea şi hrana în imobilele pe care le deţin, deşi cetăţenii străini în cauză nu au intrat vreodată pe teritoriul României sau nu s-au aflat în România în perioada de referinţă indicată”, a transmis IPJ Constanţa. 
Dosarul se referă la cazarea refugiaţilor ucraineni, iar instituţia publică este Primăria Constanţa.
În acest mod, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 1.200.000 de lei.
În urma efectuării percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, laptopuri, telefoane mobile şi înscrisuri cu valoare probatorie.  Totodată, au fost puse în executare patru mandate de aducere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.