Douăzeci şi trei de unităţi de alimentaţie publică de pe litoral, dintre care zece restaurante şi unităţi fast-food, au fost amendate, în ultima săptămână, de inspectorii sanitar-veterinari cu peste 45.000 de lei. Printre neregulile constatate de echipele de control s-au aflat comercializarea produselor în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, dar şi depozitarea şi manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în ultima săptămână, inspectorii care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 au verificat 282 de unităţi din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

"În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, neanunţarea de către persoanele fizice juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor", se arată în comunicat.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, şase restaurante, patru unităţi tip fast-food, două unităţi tip bufet, două magazine alimentare, patru baruri, trei braserii şi două laboratoare de cofetărie/patiserie au fost amendate cu 45.200 de lei. De asemenea, în ultima săptămână au fost retrase de la vânzare 15 kilograme de alimente, improprii consumului uman.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.