Prefectura Constanţa a anunţat, joi, că 18 persoane se află în carantină la nivelul judeţului, în urma măsurilor luate pentru prevenirea infectării cu coronavirus, 13 dintre acestea aflându-se la bordul unei nave din port, iar cinci într-un centru amenajate de autorităţi în acest sens. Niciuna dintre aceste persoane nu are manifestări clinice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că joi, că sunt disponibile două zone de carantinare pe teritoriul judeţului Constanţa, iar în total este vorba de 125 de locuri care vor putea fi utilizate dacă situaţia o va impune.

“În acest moment, cinci persoane (care au fost testate, iar rezultatele sunt negative) se află în carantină în unul dintre cele două centre amenajate, 13 persoane sunt în carantină la bordul unei nave acostate în Portul Constanţa, iar 100 de oameni sunt izolaţi la domiciliu. Niciuna dintre persoane nu prezintă manifestări clinice”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase beneficiază de kiturile pentru identificarea infectării cu virusul COVID-19. În acelaşi timp, s-au făcut demersuri pentru achiziţionarea mai multor kituri.

De asmenea, în Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa este aplicat setul de măsuri preventive pentru verificarea tuturor cetăţenilor care tranzitează aeroportul.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că a stabilit măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Astfel, a fost cumpărată prima serie de măşti de protecţie, acestea urmând să fie repartizate angajaţilor care lucrează cu publicul şi care, prin natura locului de muncă, intră în contact cu echipajele navelor din porturile maritime. 

Totodată, o cantitate de măşti şi combinezoane de unică folosinţă a fost comandată deja, urmând să fie livrată, pentru a acoperi necesarul şi în perioada următoare.

O altă măsură a reprezentat-o montarea a 50 de dozatoare cu gel antibacterial, în cadrul birourilor care lucrează cu publicul, pe navele companiei, la sucursalele din subordinea CN APM SA. Alte dozatoare vor fi distribuite, în următoarele zile, la porţile de intrare în port, cu acces pietonal, respectiv porţile 1,2, 3, 5,10bis, porţi desemnate de acces şi pentru echipajele navelor din portul Constanţa, se mai arată în comunicatul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.