O sută şaptezeci de elevi şi profesori, care au primit medalii la olimpiade internaţionale şi naţionale în acest an şcolar, au fost premiaţi, luni, de Consiliul Judeţean Constanţa. Valoarea totală a premiilor se ridică la aproximativ 230.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Judeţean Constanţa a organizat, luni, gala de premiere a elevilor şi profesorilor care au obţinut distincţii, medalii şi premii pe parcursul anului şcolar 2017-2018, evenimentul având loc la Centrul Cultural Judeţean Jean Constantin.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a declarat că această premiere reprezintă o recunoaştere a muncii făcute cu dăruire şi responsabilitate.

“Sunteţi elite şi în semn de recunoaştere a performanţelor şcolare în diverse domenii considerăm că atât dumneavoastră, elevii, cât şi profesorii care v-au ajutat să faceţi performanţa, să fiţi premiaţi de către Consiliul Judeţean Constanţa. Suntem convinşi că această apreciere este de fapt recunoaşterea unei munci făcute cu dăruire şi cel mai important cu foarte multă responsabilitate. Vă rog să fiţi în continuare la fel de perseverenţi, să nu uitaţi că educaţia autentică şi performanţa se bazează pe voinţă şi respect”, a afirmat preşedintele CJ Constanţa.

Marius Horia Ţuţuianu le-a mai transmis elevilor că doreşte ca peste ani să ajungă în funcţii înalte în administraţia publică din Constanţa.

“În sala aceasta îi avem pe cei mai buni, elitele. Vă spun sincer mi-aş dori ca mulţi dintre dumneavoastră, dintre elevi, cu îndrumarea necesară a profesorilor şi a părinţilor, peste ani de zile să vă văd în administraţia publică constănţeană, la Consiliul Judeţean poate chiar şi în locul meu, la Primărie pe funcţii înalte”, a explicat preşedintele CJ Constanţa.

În finalul discursului, el a mai spus că şi-ar dori ca “atunci când terminaţi studiile să fiţi români şi să rămâneţi în ţară”. 

Astfel, 10 elevi şi 10 profesori, medaliaţi la olimpiadele şi concursurile internaţionale, au primit fiecare câte 2.000 de lei.

Pentru performanţele reuşite la olimpiadele naţionale, 20 de elevi care au obţinut medalia de aur au primit fiecare 1.500 de lei, 26 de elevi cu medalii de argint au luat – 1.250 de lei fiecare, iar 28 de elevi cu medalii de bronz au fost recompensaţi cu câte 1.000 de lei fiecare.

Au mai fost recompensate cu 3.000 de lei echipa de rugby a Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru din Constanţa şi cu 2.000 de lei echipa de handbal băieţi a şcolii gimnaziale Constantin Brâncuşi din Medgidia.

În total, au fost premiaţi 84 de elevi şi 86 de cadre didactice, valoarea totală a premiilor fiind de aproximativ 230.000 de lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.