Consiliul Naţional al Elevilor şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar consideră că elevii care nu vor trece de triajul epidemiologic vor fi condamnaţi la a renunţa la facultatea pe care doresc să o urmeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atragem atenţia asupra faptului că elevii care, din varii motive, nu vor trece de triajul epidemiologic, vor fi condamnaţi la a renunţa la facultatea pe care doresc să o urmeze. În cursul zilei de ieri, reprezentanţii elevilor şi părinţilor au susţinut, în cadrul unui dialog cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, ca elevii înscrişi la examenul de Bacalaureat să poată susţine probele de examen după o procedură separată, într-o sală izolată şi cu subiecte de rezervă, însă acest plan a fost demontat astăzi fără o consultare a reprezentanţilor elevilor şi părinţilor. Implementarea acestei măsuri ar produce efecte dezastruoase pentru parcursul educaţional al viitorilor studenţi, fiind o măsură care încalcă principiul egalităţii de şanse. Universităţile, atât cele de pe plan naţional, cât şi cele din planul internaţional, organizează procesul de admitere în lunile iulie - august, fapt care ne demonstrează că elevii care au peste 37.3 grade temperatură vor fi trimişi direct acasă şi privaţi de dreptul a urma facultatea pentru care s-au pregătit”, a transmis, joi, Consiliul Naţional al Elevilor.

Elevii cer Administraţiei Prezidenţială şi Guvernului României să identifice o strategie alternativă pentru elevii care au temperatura peste 37.3 grade, acest lucru putând fi cauzat de multe alte lcururi în afară de coronavirus.

”O soluţie în acest sens este susţinerea examenului de Bacalaureat într-o sală separată, izolată, sau, respectiv, susţinerea probelor aferente examenului în aceeaşi perioadă în care va avea loc şi cea de-a doua sesiune a Evaluării Naţionale. (...) Nici măcar un singur elev nu trebuie lăsat în urmă”, a declarat Antonia-Laura Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Elevii afirmă că nu este absolut deloc normal să-i anulezi o şansă unui elev, bazându-te pe măsurarea temperaturii şi cer o procedură specială.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că examenele naţionale vor avea loc fizic, aşa cum au fost programate,  şi la ambele examene va exista şi o a doua sesiune.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.