Localurile din Timişoara vor fi obligate să afişeze meniurile în cel puţin două limbi, română şi engleză, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local. Decizia a fost luată în aşteptarea turiştilor care vor vizita Timişoara, viitoarea Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile din Timişoara au luat o măsură menită să vină în sprijinul turiştilor ce vor sosi în acest oraş, având în vedere că în anul 2021 este Capitală Europeană a Culturii. Astfel, toate cafenelele, restaurantele şi localurile din Timişoara sunt obligate să prezinte meniurile în două limbi: română şi engleză. Condiţia este obligatorie atunci când acestea vor solicita acordul de funcţionare de la primărie.

Modificarea ar fi una în avantajul unităţilor de alimentaţie publică oricum, crede primarul Nicolae Robu, pentru că, în acest fel, ele ar fi mai atractive pentru clienţi.

„Evident că este şi în interesul lor să aibă prezentare în două limbi. Engleza rămâne o limbă reprezentativă în toată lumea. Noi trebuie să dăm acordul comercial şi vom cere să aibă meniul în două limbi”, a declarat Nicolae Robu.

Consilierii locali au decis ca, în perioada următoare, să stabilească şi un nou set de reguli pentru localurile din Timişoara, pentru ca în anul 2021 turiştii care ajung aici să beneficieze de cele mai bune servicii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.