Consiliul Judeţean Prahova a aprobat contractarea unui împrumut în valoare de 165 de milioane de lei, pentru realizarea unor investiţii, suma şi dobânzile aferente urmând a fi returnate în 10 ani. Creditul pe care autoritatea judeţeană intenţionează să-l ia de pe piaţa internă se adaugă unei datorii mai vechi din care Consiliul Judeţean Prahova mai are de rambursat aproape 11 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Aleşii judeţeni din Prahova au votat, miercuri, o hotărâre care prevede aprobarea contractării unui împrumut de 165 de milioane de lei, pentru realizarea "unor investiţii de interes judeţean”. Creditul ar urma să aibă o maturitate de 10 ani, iar preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, iniţiator al proiectului privind contractarea creditului, este împuternicit să demareze procedura de atribuire şi să semneze contractul de împrumut de pe piaţa internă. 
 
Conform unui raport al Direcţiei de Achiziţii Publice din CJ Prahova, contractarea se va realiza "cu respectarea procedurii interne privind achiziţia de servicii de creditare”, iar "încheierea contractelor de creditare se va realiza în urma unei proceduri interne de achiziţie”.
 
În prezent, Consiliul Judeţean Prahova derulează un credit contractat de la BCR, din care mai are de rambursat până în iulie 2023 suma de 10.972.222 euro.
 
"Raportat la veniturile bugetului propriu al judeţului, impactul financiar al împrumutului contractat este de 21,99% în anul 2021, 21,36% în anul 2022 şi 12,26% în anul 2023”, se arată într-un raport al Direcţiei Economice şi al celei Juridice din CJ Prahova.
 
Noul credit va fi utilizat pentru finanţarea unor obiective de investiţii de interes judeţean, inclusiv pentru asigurarea cofinanţării unor proiecte depuse pe fonduri europene şi guvernamentale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.