Consilierii judeţeni din Buzău au aprobat, marţi, în şedinţă extraordinară, documentaţia economică pentru un proiect ce vizează consolidarea infrastructurii medicale de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, în contextul pandemiei cauzate de COVID-19. Proietul va fi depus pentru aprobare dn fonduri europene în cursul zilei de miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Proiectul presupune realizarea unor instalaţii şi trasee de gaze medicale noi şi moderne şi realizarea unor sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală şi de detectare semnalizare şi alarmare în cazul depăşirii concentraţiei maxime admise de oxigen medical în atmosferă.  
 
Astfel noile instalaţii ar urma să fie realizate atât în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău cât şi în Secţia Oncologie şi Secţiile Pneumologie/  TBC/Boli infecţioase/ SIDA. 
 
”Este vorba despre un proiect pe fonduri europene pe care îl vom depune, miercuri, în valoare de 10 milioane de lei pe fonduri europene ca să putem aduce la standardele actuale atât instalaţia de oxigen cât şi cea de răspuns la incendii. Cred că este un proiect extrem de important care cu siguranţă va fi eligibil şi totodată  împreună cu conducerea Spitalului Judeţean am făcut eforturi consistente de aloca banii necesari atât pentru cheltuielile curente cât şi cele pentru materiale având în vedere situaţia pandemică existent în acest moment", a declarat preşedintele CJ Petre Emanoil Neagu. 
 
Potrivit expunerii de motive, proiectul are ca obiective consolidarea capacităţii de reacţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău la criza de sănătate publică provocată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, prin modernizarea infrastructurii de fluide medicae şi creşterea siguranţei pacienţilor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, prin creşterea securităţii la incendii. 
 
 erioada de implementare a proiectului în valoare de 10.239.298,47 lei, din care peste 3,5 milioane reprezintă construcţii şi montaj, este de 19 luni. 
 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.