Consiliul Judeţean Braşov şi 35 de primării conduse de edili liberali din judeţ îşi vor înceta activitatea, vineri, la ora 15.00, timp de 15 minute, alăturându-se astfel protestului iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Judeţean Braşov şi cele 35 de primării liberale din judeţ se alătură iniţiativei civice a antreprenorului şi avocatului Ştefan Mandachi de a protesta, vineri, de la ora 15.00, timp de 15 minute, faţă de situaţia jalnică a infrastructurii rutiere din România, în special a lipsei autostrăzilor, se arată într-un comunicat de presă transmis de preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea, care este şi liderul filialei PNL Braşov.

Conform sursei citate, judeţul Braşov, ca centru al ţării şi pol al turismului românesc, resimte acut lipsa unei infrastructuri corespunzătoare de transport, demne de secolul al XXI-lea, care să-l lege atât de sudul şi estul ţării, cât şi de vestul Europei.

"Nu cerem ceva extraordinar în schimbul taxelor şi impozitelor pe care le plătesc cetăţenii judeţului şi care fac din Braşov unul dintre cei mai importanţi contributori la bugetul de stat. Cerem ceva normal pentru o ţară europeană. Şi mai presus de toate, cerem respect!", scrie în comunicat.

În document se arată că Braşovul a fost lăsat timp de 30 de ani fără autostrăzi, iar acest lucru a încetinit dezvoltarea judeţului. Tronsonul din autostrada A3 ("Transilvania”) care trebuia să treacă pe ruta Braşov - Făgăraş - Sighişoara a fost scos din planuri, iar pentru autostrada Comarnic-Braşov s-a renunţat la parteneriatul cu Banca Mondială şi s-a ales o soluţie nerealistă de parteneriat public-privat (neexistând niciun astfel de proiect pe autostrăzi implementat anterior în România, iar posibilitatea de a construi o autostradă prin acest tip de parteneriat fiind demontată de specialişti).

"Suntem membri ai unui partid politic, dar înainte de asta suntem români, transilvăneni, braşoveni. Ne alăturăm acestui protest în primul rând în calitate de cetăţeni activi, implicaţi în viaţa comunităţilor din care facem parte, dar şi în calitate de reprezentanţi ai celor care ne-au mandatat, prin vot direct, să-i reprezentăm. Iar în aceste calităţi nu putem rămâne indiferenţi la derapajele, demagogia, promisiunile mincinoase ale actualei puteri, cheltuirea iresponsabilă a banului public, promovarea nonvalorilor, subfinanţarea administraţiilor locale şi ignorarea cu aroganţă a necesităţilor acestei ţări. Guvernanţii au creat o prăpastie între ei şi cetăţeni, construindu-şi o lume paralelă cu aceea trăită de imensa majoritate a românilor. Credem că este de datoria noastră, în primul rând, să-i scoatem din ficţiune şi să-i aducem la realitate!", mai scrie în comunicat.

Ştefan Mandachi, omul de afaceri care a lansat manifestul pentru construirea de autostrăzi şi care a anunţat că va opri activitatea afacerilor sale timp de 15 minute, pe 15 martie, la ora 15:00, a spus duminică, la Digi24, că a fost şocat de valul de susţinere pe care l-a primit. "Am cel puţin 4.000 de mesaje necitite în telefon”. El a spus că înainte de clipul-protest, oamenii de afaceri se temeau şi erau în zona de confort, dar că acest lucru s-a schimbat. 
 
Mai multe companii private, din diverse domenii, au anunţat că se alătură protestului lansat de omul de afaceri sucevean.
 
Deţinător a 40 de restaurante în întreaga ţară, omul de afaceri a construit şi ”primul metru de autostradă din Moldova”, pentru care a achitat, din fonduri proprii, aproximativ 4.500 de euro.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.