Numărul accesărilor aplicaţiei Monitorul preţurilor alimentelor, platformă gestionată de Consiliul Concurenţei, a crescut cu 90% în perioada stării de urgenţă comparativ cu perioada anterioară, a anunţat marţi autoritatea de concurenţă, care precizează că cele mai căutate produse au fost făina, bananele, zahărul, cartofii albi, uleiul, drojdia, mălaiul, iar în luna aprilie, s-au adăugat carnea de miel, ouăle şi Coca-Cola.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Numărul accesărilor aplicaţiei Monitorul preţurilor alimentelor a crescut cu 90% în perioada stării de urgenţă comparativ cu perioada anterioară. Astfel, în intervalul martie – aprilie, s-au înregistrat 36.152 accesări ale platformei www.monitorulpreturilor.info, faţă de 19.145 de accesări în lunile ianuarie şi februarie din acest an", precizează autoritatea de concurenţă.

Cele mai multe accesări s-au înregistrat în luna aprilie, 25.223, când aplicaţia Monitorul preţurilor produselor alimentare a fost actualizată, astfel încât consumatorii să poată compara preţul practicat de magazinele din apropiere pentru fiecare produs dorit (anterior, aplicaţia permitea compararea preţului doar pentru un coş ce conţinea minim cinci produse).

”Creşterea semnificativă a numărului de accesări arată că Monitorul preţurilor alimentelor s-a dovedit a fi un instrument foarte util pentru consumatori într-o perioadă de restricţii, în care trebuiau să iasă cât mai puţin din casă. Cu ajutorul aplicaţiei, au putut compara preţurile produselor alimentare de care aveau nevoie şi, în acelaşi timp, au identificat magazinul de unde le puteau cumpăra, la preţul cel mai bun”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

În luna martie, cele mai căutate produse  au fost făina, bananele, zahărul, cartofii albi, uleiul, drojdia, mălaiul, iar în luna aprilie, s-au adăugat carnea de miel, ouăle şi Coca-Cola.

În prima jumătate a lunii mai, pe platforma Monitorul preţurilor produselor alimentare s-au înregistrat 9.123 accesări, cele mai căutate produse fiind bananele, îngheţata, cafeaua, Coca-Cola, carnea de porc, făina şi uleiul.

Monitorul, www.monitorulpreturilor.info, afişează informaţii despre aproximativ 30.000 de produse alimentare comercializate în peste 1.700 de magazine aparţinând Carrefour, Kaufland, Penny, Selgros, Mega Image, Lidl, Cora, Auchan, Profi şi Supeco.

Platforma este gestionată de Consiliul Concurenţei, dar informaţiile sunt încărcate în aplicaţie, la nivel naţional, de către companiile partenere.

Platforma online poate fi accesată la nivelul întregii ţări de pe telefonul mobil, tabletă sau PC. Aplicaţia îmbunătăţită este deja disponibilă pentru PC, urmând ca, în câteva zile, să se poată descărca varianta actualizată din Google Play şi App Store.

Proiectul www.monitorulpreturilor.info a fost lansat anul trecut de Consiliul Concurenţei şi conţine două componente: Monitorul Preţurilor Produselor Alimentare şi Monitorul Preţurilor Carburanţilor (care permite consumatorilor să afle preţurile practicate de către principalele reţele de distribuţie a carburanţilor auto).

Aplicaţia oferă posibilitatea de a contacta autoritatea de concurenţă atât pentru sesizări/reclamaţii, cât şi pentru recomandări.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.