Consilierii Sectorului 1 au fost convocaţi luni seară, de îndată, într-o şedinţă de Consiliu Local, una dintre propuneri fiind un proiect de HCL ce ar diminua frecvenţele de măturat, spălat şi stropit în Sectorul 1, arată un comunicat de presă al PNL. În plină pandemie şi contrar regulamentului valabil la nivel municipal privind frecvenţele (HGCMB nr. 345 din 13.08.2020). Fără nicio consultare, fără niciun studiu de impact, fără nicio evaluare a legalităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sursei citate, un alt proiect tot pe acest subiect priveşte exercitarea „dreptului de control” al Consiliului Local al Sectorului 1 privind prestarea serviciului public de salubrizare. Dar Legea 101/2006 deja prevede controlul cantităţii şi calităţii serviciului de utilitate publică, în timp ce controlul financiar-fiscal se exercită de către alte instituţii (Curtea de conturi, ANAF etc.), conform legii. Din nou, niciun dialog şi niciun analiză asupra implicaţiilor juridice, mai arată comunicatul de presă al PNL.

„Toate acestea în timp ce sectorul are probleme cu adevărat importante şi în timp ce curăţenia este prioritate zero pentru orice administraţie locală. E suficient să aruncăm o simplă privire în jur. La doar câţiva kilometri, în celelalte sectoare ale Capitalei. Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, derulează o amplă campanie de curăţenie, aducând pentru prima dată ADP, Poliţia Locală, operatorul de salubritate şi aparatul primăriei împreună pentru acelaşi obiectiv - o comunitate curată. La Sectorul 2, Radu Mihaiu a început curăţenia în oraş de la sfârşitul lunii februarie. Şi în celelalte sectoare sau oraşe din ţară se spală străzi, se adună gunoaie, se plantează pomi. Pe scurt, ce ar trebui să facă orice primar gospodar la început de primăvară. Ce face şi fiecare om gospodar în casa lui, în această perioadă: curăţenie”, potrivit documentului de presă.

„În realitatea din sectorul 1, scandalurile se ţin lanţ, dar problemele cetăţenilor nu se rezolvă aşa. Noi, PNL, alegem normalitatea. Curăţenia oraşului este prioritară. La fel şi respectarea legii. Ar fi fost mai logică o convocare de îndată a unei şedinţe pentru rezolvarea problemei grădiniţei de hipoacuzici din Sectorul 1, ai cărei copii cu nevoie speciale fac scoală online...pentru că timp de 6 luni primarul nu a putut să găsească nicio soluţie. A avut alte priorităţi. Nu ne lăsăm păcăliţi, nici intimidaţi. Am văzut cu toţii, ani la rând, încercările unor politicieni de a-şi ascunde incompetenţa în spatele circului. O administraţie profesionistă şi serioasă face administraţie, nu politică. Gata cu scandalurile, gata cu campania electorală. Astăzi, consilierii PNL Sector 1 vor vota pentru curăţenie şi pentru respectarea legii. Mai simplu de atât nu se poate”, a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1, potrivit sursei menţionate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.