Grupul consilierilor locali PSD Sector 1 a convocat miercuri, 31 august, orele 10:00, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local pentru a majora bursele sociale, de merit şi de studiu pentru elevi. Proiectul prevede creşterea cu 30% a acestor burse, dar şi acordarea unei sume de 1.000 lei, la începutul anului şcolar, pentru elevii care au cea mai mare nevoie de sprijin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nepăsarea şi lipsa de iniţiativă a primarului Clotilde Armand nu pot bloca la nesfârşit Primăria Sectorului 1 şi de aceea am luat această iniţiativă împreună cu grupul consilierilor locali PNL Sector 1. Ne-am obişnuit ca Armand să absenteze, dar facem un apel către consilierii locali USR şi PMP să participe la această şedinţă şi să voteze proiectul de majorare a burselor. Nu puteţi rămâne impasibili, nu vă puteţi nesocoti mandatul primit de la cetăţeni!”, arată un comunicat de presă al PSD. 

Preşedintele PSD Sector 1 Florin Manole a firmat că social-democraţii preiau iniţiativa în Consiliul Local Sector 1.

„Vom convoca şedinţe extraordinare pe fiecare temă importantă, vom veni cu proiecte concrete precum acesta şi vom forţa Primăria să înceapă să lucreze pentru cetăţeni”, a declarat Florin Manole, potrivit sursei citate.

Şi reprezentanţii organizaţiei PNL Sector 1 au anunţat că au propus două proiecte de hotărâre de consiliu local pentru stabilirea unor burse speciale, astfel ca elevii câştigători ai locului I la olimpiadele internaţionale să primească suma de 10.000 lei, pe lună, din partea primăriei, 5.000 lei pe lună pentru premiul II, iar pentru elevii câştigători ai locului 3, suma de 2.500 lei/lună.

„Recompensarea excelenţei este importantă pentru aceşti copii deosebiţi, pentru părinţii şi profesorii lor, ei promovează România ca adevăraţi ambasadori”, afirmă Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1, despre iniţiativă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.