Consilierii generali ai municipiului Bucureşti au aprobat, în şedinţa de miercuri, un proiect privind înfiinţarea Clinicii Metropolitane de Stomatologie. Aceasta va funcţiona ca ambulatoriu de zi şi va avea în componenţă diferite cabinete de specialitate, sală de operaţii, laborator de tehnică dentară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Primăriei municipiului Bucureşti, consilierii generali au aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care se înfiinţează Clinica Metropolitană de Stomatologie, în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, care va face şi demersurile necesare pentru identificarea şi achiziţia unui imobil în acest scop.

"Având în vedere că administraţia publică are ca obiectiv principal identificarea nevoilor sociale şi medicale ale cetăţenilor Capitalei şi soluţionarea tuturor problemelor ce afectează calitatea vieţii acestora şi pentru că trebuie să asigurăm accesul liber, egal şi nediscriminatoriu la serviciile medicale, am decis că este necesară înfiinţarea unei Clinici Metropolitane de Stomatologie. Această clinică va facilita accesul bucureştenilor la tratamentele stomatologice, mai ales că, în prezent, în Romania, serviciile medicale de sănătate orală sunt oferite în proporţie de 95% prin mediul privat unde, conform plafoanelor, un medic stomatolog nu poate deconta servicii primare decât pentru cel mult 5 persoane lunar - ceea ce nu acoperă nici pe departe nevoile reale ale pacienţilor", a afirmat primarul general, Gabriela Firea.

Astfel, dupa ce ASSMB va identifica şi achiziţiona un imobil (cu o suprafaţă construită de aproximativ 1.000 de metri pătraţi) destinat Clinicii Metropolitane de Stomatologie, aceasta va funcţiona ca ambulatoriu de zi şi va avea în componenţăcabinete de consultaţie ortodonţie, de medicină dentară preventivă, odontologie, parodontologie, sală de operaţii, laborator de tehnică dentară, precum şi spaţii administrative.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.