Conducerea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti a anunţat, joi, că demisionează, din cauza comunicării deficitare cu CGMB şi Primăria Capitalei, preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET spunând că aceste demisii trebuie luate ca „un semnal de cod roşu”. Directorul general al RADET a anunţat că şi-a prezentat intenţia de a nu mai rămâne la conducere după 1 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Luaţi demisiile noastre ca pe un semnal de cod roşu. (…) Aştept rezultate concrete din partea CGMB şi Primăriei Municipiului Bucureşti. Personal, rămân apropiat termoficării, dar voi fi critic şi acid când lucrurile nu sunt normale”, a spus preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, Gabriel Dumitraşcu.

El a adăugat că membrii Consiliului de Administraţie al RADET vor depune demisiile joi, la registratura Primăriei Capitalei, precizând că în 2019 ar fi trebuit să le expire mandatul.

Directorul RADET, Valentin Viţalariu, a spus că şi-a prezentat intenţia de a nu mai rămâne la conducerea regiei după 1 septembrie.

"Intenţia este acelaşi lucru cu demisia. Am contract de mandat şi am posibilitatea să îmi dau demisia”, a declarat Viţalariu.

Gabriel Dumitraşcu a adăugat că celor din Consiliul de Administraţie al RADET li s-a cerut de la Primăria Capitalei să îşi dea demisia, precizând că solicitarea a venit de la viceprimarul Aurelian Bădulescu, în perioada cât primarul general Gabriela Firea a fost în concediu.

"Senzaţia mea este că ELCEN vrea să pună mâna şi pe RADET”, a spus Dumitraşcu, întrebat dacă el crede că PSD vrea să controleze regia de distribuţie a energiei termice.

Dumitraşcu a mai spus că există un blocaj de comunicare şi de soluţionare a problemelor, problema fiind în aparatul de lucru al Primăriei Capitalei.

"Fără reformarea acestui aparat, lucrurile nu se vor rezolva. Noi întrebăm de mere, ei ne răspund de pere”, a precizat Dumitraşcu.

El a adăugat că, în 2015, contractele de achiziţii au fost în valoare de 21 de milioane de lei, dintr-un buget de 1,5 miliarde de lei şi a arătat că nici până în prezent bugetul RADET nu este aprobat şi nu exista puncte de vedere de la departamentele executive din Primăria Capitalei.

Gabriel Dumitraşcu a afirmat că insolvenţa este singura soluţie pentru RADET, precizând că datoria de 3,6 miliarde de lei poate fi scăzuta în trei ani de insolvenţă.

Întrebat dacă s-ar putea răzgândi în cazul în care primarul Capitalei le va cere să renunţe la demisii, Dumitraşcu a spus că nu despre asta este vorba în acest gest.

"Era ultimul gest pe care îl puteam face pentru a atrage atenţia asupra gravităţii situaţiei", a explicat Dumitraşcu.

Gabriel Dumitraşcu a mai spus că reprezentanţii RADET nu au fost invitaţi la niciuna dintre discuţiile pe care primarul Gabriela Firea sau viceprimarul Aurelian Bădulescu le-au avut cu conducerea ELCEN şi cu Ministerul Energiei.

"Simţim că jocurile se fac în afara RADET”, a precizat Dumitraşcu, arătând că interesul ar fi al directorului ELCEN, Marcel Nicolaescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.