Conducerea ArcelorMittal Galaţi a lansat, joi, o nouă ofertă de creştere a salariilor angajaţilor în vederea încheierii noului contract colectiv de muncă, respinsă însă de sindicalişti, în condiţiile în care sute de muncitori protestează pe platforma siderurgică a combinatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"ArcelorMittal Galaţi îşi reafirmă angajamentul de a continua dialogul cu partenerii sociali, în cadrul legal. Oferta noastră, actualizată astăzi, reprezintă un complex de îmbunătăţiri financiare care cumulează o mărire generală a veniturilor salariaţilor de până la 28%, în două etape, pentru cele mai mici salarii. Compania îşi manifestă încrederea că numai într-o atmosferă calmă şi responsabilă se va putea găsi o soluţie sustenabilă,  în beneficiul tuturor părţilor”, a transmis, joi, purtătorul de cuvânt al Combinatului ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu. 

La această oră, sute de muncitori protestează în faţa sediului administrativ al combinatului, nemulţumiţi de oferta salarială.

Sindicatul Siderurgistul AMG, cu care se poartă negocierile privind încheierea noului contract colectiv de muncă, solicită o majorare salarială cu 350 de lei, sporuri de 50-100% pentru zilele libere muncite, majorarea la câte 400 de lei a celor cinci prime anuale, dar şi majorarea valorii tichetului de masă la 15 lei.

"Dacă reprezentanţii administraţiei nu îşi modifică oferta salarială, pe măsura eforturilor salariaţilor, noi, singurul sindicat reprezentativ cu dreptul de a negocia şi a semna contractul colectiv de muncă pe 2018, suntem nevoiţi să folosim toate mijloacele legale de luptă sindicală, începând cu declanşarea conflictului de muncă, după data de 26 ianuarie, când se încheie şi temenul de negociere a contractului colectiv de muncă pe 2018", a declarat Vasile Crişan, secretar general şi purtător de cuvânt al Sindicatului Siderurgistul.

Nu sunt însă singurele neînţelegeri, întrucât administraţia combinatului doreşte ca noul contract colectiv de muncă să fie încheiat pentru doi ani, în timp ce sindicaliştii vor încheierea contractului pentru o perioadă de doar un an. Totuşi, potrivit reprezentantului Sindicatului AMG Siderurgistul, conducerea ArcelorMittal Galaţi a renunţat în cadrul negocierilor la introducerea sporului de condiţii grele în salariile de bază.

Sute de muncitori au protestat şi la începutul acestei săptămâni, dar şi pe 16 ianuarie, nemulţumiţi de oferta salarială a administraţiei companiei, în condiţiile în care s-a convenit ca, până pe 26 ianuarie, să se încheie negocierile pentru noul contract colectiv de muncă.

Combinatul ArcelorMittal din Galaţi are aproximativ 5.800 de angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.