Compania Sky Capital Airports este interesată să preia în concesiune Aeroportul din Iaşi, reprezentanţii investitorilor susţinând, joi, că aerogara ieşeană poate atinge un trafic de cinci milioane de pasageri în următorii 10-15 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şefii Consiliului Judeţean Iaşi, ai aeroportului, dar şi ai firmei Sky Capital Airports au participat, joi, la Iaşi, la o dezbatere vizând modernizarea aerogării ieşene.

Administratorul companiei Sky Capital Airports, Dorin Catană, a propus concesionarea serviciilor aeroportul ieşean, acesta rămânând în continuare în proprietatea Consiliului Judeţean Iaşi.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Noi dorim să investim, dar şi să atragem alţi investitori. Vrem să construim un terminal nou, modern, ne gândim să integrăm acest aeroport în tot ceea ce înseamnă Iaşi, astfel încât să fie uşor accesibil. Din estimările noastre, în următorii 10-15 ani, aeroportul poate ajunge la cinci milioane de pasageri. Vrem să facem aceste proiecte pe termen lung. Iaşiul trebuie să fie conectat cu principalele oraşe din Europa, dar noi avem un potenţial şi în Orientul Mijlociu, şi în Asia”, a spus Dorin Catană.

Compania a propus totodată dezvoltarea unor servicii în jurul aeroportului (hotel, cartier rezidenţial, centre medicale), întreaga investiţie fiind etapizată pe parcursul a zece ani.

Directorul aeroportului ieşean, Cătălin Bulgariu, a declarat, în cadrul aceleiaşi dezbateri, că modernizarea aeroportului este obligatorie, investiţia necesară fiind de peste 100 de milioane de euro.

"În prezent suntem inexistenţi pe zona cargo, suntem insuficienţi pe terminalul de pasageri, suntem insuficienţi pe parcarea aeronavelor. Noi facem în această iarnă extinderea platformei de îmbarcare a aeronavelor, dar vom ajunge la 14 locuri de parcare, este maxim ce putem face. Trebuie să vedem cum mergem mai departe”, a afirmat Cătălin Bulgariu.

Liderul consilierilor judeţeni PNL, Romeo Vatră, susţine că şefii CJ ar fi putut obţine fonduri europene pentru dezvoltarea aeroportului, iar acum apelează la alte soluţii.

"Ar trebui să aflăm ce interese au astfel de firme care vin să concesioneze”, a declarat liberalul Romeo Vatră.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, s-a aflat recent într-o vizită în Emiratele Arabe Unite, el recunoscând ulterior că a discutat pe tema unor posibile investiţii la aeroportul din Iaşi.

Surse din administraţia ieşeană afirmă că Sky Capital Airports face parte dintr-un grup de companii care ar derula afaceri cu aeroportul din Abu Dhabi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.