Compania Romarm acuză că a fost prejudiciată, prin subînchirierea unor spaţii, de o firmă administrată de directorul executiv al Asociaţiei Patronale Române a Producătorilor de Tehnică Militară - PATROMIL, Viorel Manole. Compania afirmă că Manole şi firma sa au încasat ilegal timp de 7 ani o sumă de peste 300.000 de euro plus TVA subînchiriind un spaţiu aflat în proprietatea Romarm, situat pe Bulevardul Timişoara din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Romarm a închiriat firmei administrate de Viorel Manole, Patromil Suport SRL, clădirea denumită Pavilionul H, situată în sectorul 6 al Capitalei, pe Bulevardul Timişoara.

Comform unui document depus recent de Romarm la  Poliţie, în completarea unei plângeri făcute în urmă cu aproximativ un an, în 2011, la solcitarea Patromil Suport SRL, a fost diminuată suprafaţa închiriată, fiind redusă în mod corespunzător şi chiria, de la 10.000 de euro fără TVA la 7.000 de euro fără TVA, în baza unui act adiţional la contractul de închiriere, încheiat între Romarm, reprezenat prin directorul general de la acel moment, Vasile Marius Crişan, şi Patromil Suport SRL, reprezentată de Viorel Manole.

În acelaşi an, la 1 iunie, Patromil Suport SRL a încheiat un contract de subînchiriere cu CERTSIGN SA, pentru tot spaţiul, deşi ştia că acesta fusese diminuat cu 520 de metri pătraţi şi cu două locuri de parcare aferente. Astfel, Manole este acuzat că a semnat un contract de subînchiriere cu o terţă parte, fără acordul ROMARM, societatea pe care o administra încasând astfel fără drept şi în mod ilegal în perioada 1 iunie 2011 - 31 august 2018 suma de 303.908,8 euro, la care se adaugă TVA, după cum rezultă din documentul prezentat organelor de cercetare penală.

Referiri la imobilul situat pe Bulevardul Timişoara şi la acest contract se regăsesc şi într-un raport al Curţii de Conturi, care consemna că  ”s-a constatat nerealizarea de venituri din închirierea de bunuri imobile, în valoare totală de 263 mii euro (fără TVA), din care, pentru venituri în valoare de 155 mii euro (fără TVA), CN Romarm SA nu a întreprins măsuri în vederea recuperării lor”.

Potrivit raportului Curţii, Romarm nu a urmărit reîntregirea patrimoniului cu suprafaţa de 520 mp clădire şi cele două locuri de parcare, la care a renunţat locatarul, prin act adiţional, începând cu 1.02.201, încasând astfel în mod nejustificat o chirie diminuată.

De altfel, un document Romarm de la sfârşitul lui 2018 consemnează un litigiu în instanţă între companie, în calitate de reclamant, şi Patromil Suport SRL, pârât, valoarea prejudiciului fiind de 596.769,768 de lei cu TVA inclus. Tribunalul Bucureşti  a respins,  la sfârşitul anului trecut, ”cererea de constatare a transmisiunii calităţii procesuale pasive de la pârâta PATROMIL SUPORT SRL catre VIOREL MANOLE, ca neîntemeiată”. 

„Admite excepţia lipsei capacităţii de folosinţă a pârâtei PATROMIL SUPORT SRL şi anulează cererea de chemare în judecată”, se arată în decizia instanţei. atacată cu apel de Compania Naţională Romarm, acţiunea fiind înregistrată anul acesta în iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.