Directorul general al companiei Antibiotice Iaşi, Ioan Nani, a solicitat, joi, sprijinul ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pentru obţinerea unui ajutor de stat de câteva milioane de euro pentru derularea unor investiţii la producătorul ieşean de medicamente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prezent la o conferinţă de presă alături de ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, directorul general al Antibiotice Iaşi, Ioan Nani, a declarat că unitatea pe care o conduce intenţionează să deruleze investiţii în noi fluxuri de producţie şi că a prezentat aceste planuri ministrului Rafila care a vizitat fabrica în cursul dimineţii.
 
"Ne interesează să investim în actuala secţie de produse topice şi să ajungem astfel să avem cea mai mare capacitate de producţie din Europa la produse gen unguente, geluri, creme, supozitoare, ovule. Avem nevoie de investiţii de câteva milioane de euro pentru a finaliza un flux de topice sterile. Am putea să ne aducem contribuţia acolo unde sunt trataţi bolnavi în clinicile de Mari Arşi. Vrem să dezvoltăm şi un flux de soluţii sterile, dar şi o bază de depozitare pentru un stoc de siguranţă la unele produse pentru cel puţin trei-patru luni. I-am arătat domnului ministru Rafila proiectele noastre. Ne-a împărtăşit ideile şi a promis că vom face demersuri împreună la Ministerul Finanţelor pentru a obţine un ajutor de stat. Sper că vom reuşi“, a afirmat directorul general Antibiotice Iaşi, Ioan Nani.
 
Întrebat la ce sumă ar putea ajunge ajutorul de stat oferit companiei ieşene Antibiotice, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a afirmat că producătorul de medicamente este cel care trebuie să facă o solicitare în acest sens, dar a estimat că este vorba de câteva milioane de euro.
 
"Cei de la Antibiotice trebuie să facă o solicitare pentru a avea un proiect. Cum spunea şi domnul director Nani, este vorba de câteva milioane de euro. Acum e relativ ce înseamnă câteva. Pot fi şi patru, pot şi şi opt. Dacă era mai mult de zece milioane, probabil că nu mai spunea că ar fi vorba de câteva milioane“, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.