Societatea Apa Vital Iaşi a semnat, luni, două contracte de extindere a reţelei de canalizare în mai multe localităţi din judeţul Iaşi, valoarea lucrărilor depăşind 90 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Iaşi, unul dintre contracte vizează modernizarea şi extinderea reţelei de canalizare în localităţile Miroslava, Balciu, Valea Adâncă, Horpaz, care fac parte din comuna Miroslava.

Execuţia lucrărilor va fi realizată de compania Casrep din Iaşi, care va lucra cu patru subcontractori. Valoarea contractului este de 28,4 milioane lei fără TVA, iar durata de execuţie este de 20 de luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

Al doilea contract vizează extinderea reţelei de canalizare în localităţile Chicerea şi Goruni, din cadrul comunei Tomeşti. Totodată, se va construi o conductă de aducţiune apă potabilă ce va deservi localităţile Dancu, Holboca, Ţuţora, Chipereşti şi Osoi.

În localitatea Osoi se va înfiinţa o gospodărie de apă şi se vor construi reţele noi de alimentare cu apă şi reţele de canalizare.

Execuţia lucrărilor va fi realizată de firmele Daroconstruct şi Geprocon, împreună cu patru subcontractori. Valoarea acestui contract este de 64,4 milioane de lei fără TVA, iar durata de execuţie de 25 de luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

Cele două lucrări sunt finanţate din fonduri europene şi fac parte dintr-un proiect amplu care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă în judeţul Iaşi. Valoarea totală a proiectului se ridică la 427,9 milioane de euro. 85 la sută din bani sunt asiguraţi din Fondul de Coeziune, 13 la sută de la bugetul de stat, iar doi la sută de la bugetul local.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.