Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, marţi seară, suplimentarea stocurilor de urgenţă cu 500 de noi concentratoare de oxigen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, marţi seară, Hotărârea nr. 79 pentru aprobarea majorării cantităţilor de produse din categoria stocurilor de urgenţă medicală, de strictă necesitate, cu cantitatea de 500 ”concentratoare de oxigen de mare capacitate”.  

”Facem precizarea că aceste produse vor fi achiziţionate pentru completarea stocurilor deja existente, iar in condiţiile în care situaţia în dinamică va impune creşterea numărului de concentratoare de oxigen de mare capacitate, acestea vor fi solicitate inclusiv prin mecanismul european de protecţie civilă”, a transmis, marţi seară, CNSU.  

Decizia a fost luată la propunerea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, vicepreşedinte al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, formulată pe baza discuţiilor din cadrul Grupului de Suport Tehnico-ştiinţific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României.  

”Luând în considerare numărul insuficient de concentratoare de oxigen, necesare în asigurarea aportului de oxigen pentru pacienţii cu forme severe şi critice de COVID 19, existent la nivelul unităţilor sanitare, 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:  

Art.1 - Se aprobă majorarea cantităţilor de produse stocuri de urgenţă medicală, de strictă necesitate, pentru produsul ”concentratoare de oxigen de mare capacitate”, conform listei prevăzute în anexă. P 

Art.2 - Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziţionării produselor prevăzute la art. 1, să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.  

Art.3 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora”, se arată în decizia CNSU.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.