Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni duminică, de la ora 12.00, pentru a prelungi măsurile în vigoare pentru Bucureşti, a declarat prefectul Capitalei Alin Stoica, pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La ora 12.00 este mâine (duminică - n.r.) o şedinţă a CMBSU. Mâine vom discuta pe baza propunerii de până acum la prelungirea măsurilor care sunt în vigoare astăzi, pentru că expiră mâine. Pe data de 8 martie, la ora 00.00 au intrat în vigoare măsurile”, a spus Alin Stoica sâmbătă pentru News.ro.

Pe 7 martie, CMBSU a decis restricţiile care vor fi aplicate în următoarele 14 zile, după ce incidenţa cumulată a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori. Intrarea în scenariul roşu se face duminică, la miezul nopţii. Acestea au intrat în vigoare din 8 martie, ora 00.00. 

Astfel, vor merge fizic la ore preşcolarii, elevii din ciclul primar şi cei din clasele terminale.

„Este permisă organizarea cu prezenţa fizică a simultării examenelor naţional, a examenelor pentru anii terminalu şi a orelor remediale pentru toate clasele”.

Activitatea în interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, discotecilor, cluburilor şi a altor localuri, dar şi a unităţilor de spectacole şi a sălilor de jocuri este interzisă. Se poate continua activitatea teraselor. 

De asemenea, este interzisă organizarea spectacolelor şi a altor manifestări în aer liber.

„Este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise”, arată decizia CMBSU.

Municipiul Bucureşti ieşise din scenariul roşu în 25 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.