Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă are vineri şedinţă, pentru a pune în aplicare în Capitală măsurile luate de către Guvern, la propunerea CNSU, în contextul pandemiei, a anunţat .. Rata de incidenţa cumulată calculată la 14 zile era joi la 3.65 la mia de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A avut loc o şedinţă de Guvern şi a fost adoptată o hotărâre de Guvern cu referire la situaţia epidemiologică cu reverberaţii asupra unei eventuale reglementări la nivelul municipiului Bucureşti, motiv pentru care am hotărât să aşteptăm convocarea aceste şedinţe a Comitetului Municipiului Bucureşti până la publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ adoptat de Guvern cu privire la situaţia epidemiologică, pentru că ne încadrăm în termenul de 48 de ore de comunicare a ratei de incidenţă, probabil vom organiza mâine şedinţa CMBSU pentru a se reglementa în detaliu măsurile care se impun cu luarea în considerare şi a modificării actelor normative pe care le aşteptăm a fi publicate în Monitorul Oficial”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei, Mariana Ţipişcă. 

Întrebată când vor intra în vigoare măsurile pentru Capitală, Ţipişcă a răspuns: „La ora 00.00 în următoarea zi. Hotărârear CMBSU va fi adusă la cunoştinţa publicului, va fi publicată pe site-ul instituţiei, veţi fi informaţi din timp şi cu privire la organizarea şedinţei CMBSU”.

Chestionată dacă este posibil să se schimbe incidenţa între timp şi să trecem de pragul de 4 la mia de locuitori în Bucureşti, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei a replicat: „Totul este posibil, dar evident că suntem într-o situaţie în dinamică. Totul este posibil, dar evident că autorităţile sunt flexibile, se vor adapta la noile realităţi epidemiologice în context”.  

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, joi, o hotărâre prin care sunt modificate măsurile restrictive aplicate în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19 din localităţi. Astfel, restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, în week-end, şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor se vor aplica după pragul de 6 la mia de locuitori, iar copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ la unui test COVID pentru a participa la unele activităţi. Totodată, persoanele vaccinate sunt exceptate de la interdicţia de deplasare în localităţile care au depăşit rata de infectare de 6 la mie, iar accesul în food-court-urile din mall va fi permis doar pentru cei vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală. Guvernul a aprobat hotărârea luată joi de CNSU.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.