Comisia Europeană a anunţat joi că a aprobat cererea de înscriere a vinului „Adamclisi”, produs în Dobrogea, în Registrul denumirilor de origine protejate (DOP).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a vinului 'Adamclisi' din România în Registrul denumirilor de origine protejate (DOP). 'Adamclisi' este o denumire care se referă la vinuri albe, roze şi roşii produse într-o zonă viticolă foarte veche din regiunea Dobrogei”, a informat Comisia Europeană.

Astfel, numărul vinurilor româneşti protejate la nivelul UE (DOP, IGP, IG) va ajunge la 53.

”Datorită caracteristicilor pedologice şi climatice, vinurile produse în zonă au arome în general fructate şi corpolenţă medie”, precizează CE.

Această nouă denumire se va adăuga celor 1.170 de denumiri de origine protejate vinicole înregistrate deja. Lista acestora este disponibilă în baza de date eAmbrosia.

Produsele cu certificarea DOP sunt cele care au cea mai puternică legătură cu regiunea din care provin. Alte certificări mai sunt indicaţie geografică protejată (IGP) sau indicaţie georgrafică (IG).


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.