Comisarul şef de poliţie Adrian Iacob a fost împuternicit în funcţia de rector al Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, pentru o perioadă de şase luni, prin ordin al ministrului de Interne, Carmen Dan. În vârstă de 41 de ani, Iacob este absolvent al Facultăţii de Drept a Academiei de Poliţie şi şi-a început cariera în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în anul 1998, ca ofiţer de poliţie judiciară. El a ocupat mai multe funcţii, între care cea de decan al Facultăţii de Poliţie

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin ordin al ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, comisarul şef de poliţie prof. univ. dr. Adrian Iacob a fost împuternicit în funcţia de rector al Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, pentru o perioadă de şase luni.

”Ocuparea funcţiei de rector al Academiei de Poliţie se va decide la nivelul instituţiei de învăţământ conform procedurilor stabilite în domeniul legislaţiei specifice învăţământului superior”, anunţă MAI. 

În vârstă de 41 de ani, comisarul şef de poliţie Adrian Iacobeste absolvent al Facultăţii de Drept a Academiei de Poliţie şi şi-a început cariera în Ministerul Afacerilor Interne în anul 1998 ca ofiţer de poliţie judiciară.

În cadrul Academiei de Poliţie, ofiţerul a deţinut mai multe funcţii, printre care decan al Facultăţii de Poliţie, şef al Catedrei de Ordine Publică şi director al Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat.

Potrivit MAI, mandatul noului rector este organizarea ”în cele mai bune condiţii a examenelor de absolvire şi a celor de admitere în Academia de Poliţie şi menţinerea unui climat organizaţional riguros, specific unei instituţii de învăţământ superior care pregăteşte ofiţerii de carieră ai Ministerului Afacerilor Interne”. 

Fostul rector, Daniel Costel Torje, a anunţat, în 12 decembrie, că demisionează după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală de o studentă la Drept în anul III. 

Daniel Costel Torje a fost rector al Academiei de Poliţie din martie 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.