Comisarul european Nicolas Schmit, responsabil pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, va efectua o vizită în România în perioada 31 martie – 1 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comisarul european Nicolas Schmit a declarat: „Românii i-au primit în casele lor pe cei care fug din calea războiului brutal din Ucraina, motiv pentru care ne exprimăm recunoştinţa faţă de ei şi solidaritatea noastră cu România. În timpul vizitei mele de două zile, voi avea ocazia de a explica opţiunile de finanţare din fonduri UE disponibile pentru primirea de refugiaţi şi pentru integrarea lor în educaţie, formare şi pe piaţa forţei de muncă. Voi discuta, de asemenea, despre situaţia economică şi socială a României cu guvernul, parlamentul şi partenerii sociali, în special despre măsurile de consolidare a coeziunii sociale. Şi voi sublinia importanţa finalizării planului naţional de punere în aplicare a Garanţiei europene pentru copii”, a declarat Nicolas Schmit, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene.
 
În cursul vizitei sale, demnitarul va exprima solidaritatea UE cu România în ceea ce priveşte primirea refugiaţilor din Ucraina, va purta discuţii cu privire la reformele sociale şi investiţiile în planul de redresare şi rezilienţă al României, precum şi la planul naţional de acţiune al României pentru punerea în aplicare a Garanţiei europene pentru copii.
 
Înaltul oficial european se va întâlni cu reprezentanţi ai Guvernului, ai Parlamentului naţional, ai organizaţiilor neguvernamentale, ai partenerilor sociali şi va vizita două proiecte sociale, mai arată sursa citată.
 
Prin urmare, comisarul Schmit va avea întâlniri cu premierul Nicolae Ciucă, cu ministrul Muncii Marius Budăi şi cu ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Dan Vîlceanu.
 
El va participa, de asemenea, la o reuniune comună a Comisiei pentru muncă şi protecţie socială şi a Comisiei pentru afaceri europene ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Va avea, de asemenea, întâlniri cu autorităţi locale şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale.
 
Vineri, 1 aprilie, comisarul Schmit seva întâlni cu parteneri sociali (reprezentanţi ai angajatorilor şi ai sindicatelor). Va vizita o şcoală din Bucureşti care a primit copii care au fugit din Ucraina invadată de către Rusia, împreună cu ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.
 
Comisarul va vizita apoi Şcoala profesională Concordia, un ONG cofinanţat prin Fondul social european (FSE), care sprijină copiii, tinerii şi familiile aflate în dificultate astfel încât aceştia să poată avea o viaţă mai autonomă şi care sprijină, în prezent, refugiaţii ucraineni, mai spune sursa menţionată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.