Este aglomeraţie, duminică la prânz, pe sensul de coborâre al DN 1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, iar pe sensul de urcare, este formată coloană de autovehicule între localităţile Breaza şi Comarnic, dar şi pe raza staţiunii Buşteni, precizează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române. De asemenea, este aglomeraţie şi pe DN7 Piteşti-Sibiu, sensul către Piteşti, cât şi pe DN39 Constanţa-Vama Veche, între staţiunile Agigea şi Eforie Sud, pe ambele sensuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sursei citate, pentru DN 1 Braşov-Ploieşti-Bucureşti, pot fi folosite ca rute alternative următoarele artere rutiere:

- DN 1A Braşov – Cheia – Ploieşti – A3 - Bucureşti;

- DN 73 Râşnov – Câmpulung – Piteşti – A1 - Bucureşti;

- DN 73 Râşnov – Câmpulung – DN 72A – Târgovişte;

- DN 71 Sinaia – Târgovişte – Bucureşti.

Poliţiştii acţionează în dispozitivul de siguranţă rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, traficul rutier este intens pe sensul către Capitală, fără coloane formate.

Poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe conducătorii auto să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp. De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să opteze şi pentru rutele alternative, respectiv:

- DN 2A Constanţa – Hârşova – Slobozia - Urziceni – DN 2 – Bucureşti;

- A2 – Feteşti sau Drajna - DN 3A – Lehliu-Gară - DN 3 – Fundulea – Bucureşti;

- DN 3 Constanţa – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călăraşi – DN 21 Călăraşi – Drajna - A2 Drajna – Bucureşti (sau, din municipiul Călăraşi - DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – Bucureşti).

Pe DN 7 Piteşti – Sibiu este semnalată aglomeraţie pe sensul către Piteşti,  în zona localităţilor Lotrioara, Căciulata, Râmnicu Vâlcea, Deduleşti şi Bascov.

Pe DN 39 Constanţa-Vama Veche, este semnalată aglomeraţie între staţiunile Agigea şi Eforie Sud, pe ambele sensuri.

Totodată, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să păstreze distanţa de siguranţă între autovehicule, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.