Colegiul Medicilor din România transmite că lipsa resursei umane din sănătate, mai ales la nivelul localităţilor mici, este o problemă generală în România şi se caută soluţii cu ajutorul autorităţilor locale. O dezbatere despre lipsa resursei în judeţul Buzău va avea loc în cursul zilei de luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numeroase judeţe din ţară se confruntă cu aceeaşi problemă: număr insuficient de medici pe anumite specialităţi. Adesea, personalul medical face alegerea de a-şi desfăşura activitatea cu precădere în marile oraşe – de multe ori aceste localităţi sunt şi importante centre universitare în medicină - sau să profeseze în sistemul privat ori chiar de a se muta în străinătate. Ca urmare, mai ales în teritoriu, apar scăderi ale resursei umane – medici – în special în localităţile administrative de tipul satelor şi comunelor, dar sunt situaţii când şi la nivelul reşedinţelor de judeţ sunt probleme cu numărul insuficient de medici pe anumite specialităţi medicale”, a transmis, duminică, Colegiul Medicilor din România.  

Pogtrivit sursei citate, pacienţii nu ar trebui să fie nevoiţi să caute diverse alternative de unităţi medicale în care să se trateze şi diagnosticheze pentru problemele de sănătate la distanţe foarte mari şi în afara judeţelor din care provin.  

”Tocmai de aceea, unul din obiectivele CMR este reprezentat de implicarea în creşterea numărului de medici proporţional la nivel naţional pentru a gestiona cât mai eficient populaţia”, a mai transmis organizaţia.  

Luni, în judeţul Buzău, CMR organizează o dezbatere pe problematica resursei umane în sistemul medical, alături de autorităţile locale.  

”Astfel, întâlnirile, precum cea care se va organiza luni la Buzău, au rolul de a explora alături de factorii locali posibilităţile aflate la îndemână pentru a asigura existenţa unui sistem sanitar calitativ şi cât mai complet la nivel judeţean. De asemenea se va discuta şi despre situaţia centrelor de permanenţă”, a mai transmis CMR.  

Luni, la ora 10:30, reprezentanţii CMR se vor întâlni cu membri ai comunităţii medicale din judeţul Buzău, iar la ora 12:00, se va desfăşura o întâlnire cu autorităţi de pe plan judeţean şi local.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.