Hidrologii anunţă că, începând de duminică, la ora 12:00, este în vigoare Codul portocaliu pentru râurile din bazinele hidrografice: râul Tur – pe sectorul aval de Acumularea Călineşti Oaş (sector îndiguit - judeţul Satu Mare) şi râul Crasna – pe sectorul situat în aval de staţia hidrometrică Craidorolţ (sector îndiguit - judeţul Satu Mare). Acesta este valabil până luni, la miezul nopţii, mai informează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, Codul galben este activ în intervalul 03.12.2023 ora 12:00 – 05.12.2023 ora 09:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), râul Crasna – pe sectorul situat în aval de staţia hidrometrică Craidorolţ (judeţul Satu Mare) şi Barcău – curs inferior (judeţul Bihor), mai precizează comunicatul INHGA.

Fenomenele vizate constau în creşteri de debite şi niveluri, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, cu depăşiri ale cotelor de apărare.

Hidrologii menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţii de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

În acest context, INHGA recomandă respectarea măsurilor dispuse de autorităţile de la nivel naţional, judeţean sau local, cu responsabilităţi ȋn gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii.

Foto: INHGA
Foto: INHGA

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.