Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o nouă avertizare cod portocaliu, valabilă începând de la ora 20.00 şi până sâmbătă, la ora 8.00, pentru judeţele Neamţ, Bacău şi în zona de munte a judeţului Vrancea, unde se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi izolat 50 de litri pe metru pătrat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avertizarea care intră în vigoare de vineri, de la ora 20.00, vizează instabilitatea atmosferică accentuată şi ploi însemnate cantitativ.

Tot în intervalul 3 iunie ora 20.00 - 4 iunie ora 8.00  va continua să plouă în Moldova, estul Transilvaniei şi în zona Carpaţilor Orientali, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat. Vor fi intervale de timp în care ploile vor fi mai frecvente şi mai intense, posibil însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. 

Totodată, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod roşu de inundaţii pentru râuri din judeţele Harghita, Covasna, Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea, valabilă de joi, ora 22.00, până vineri, ora 18.00.

Avertizarea vizează râurile din bazinele hidrografice: Râul Negru (judeţele Harghita şi Covasna), afluenţii din bazinul superior şi mijlociu al Bistriţei (judeţele Suceava, Harghita şi Neamţ), Trotuş (judeţele Harghita, Neamţ şi Bacău), Putna (judeţul Vrancea).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Neamţ, Bacău, Vrancea şi Covasna, precizează INHGA.

Pe unele râuri mici din judeţele Neamţ şi Bacău se pot produce, joi, până la ora 22.00, creşteri rapide de debite şi niveluri cu atingerea şi depăşirea cu 20-50 de centimetri a cotelor de pericol, susţin hidrologii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.