Hidrologii au emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă până luni la miezul nopţii, pe râuri din bazinele hidrografice Tur şi Crasna, în judeţul Satu Mare. Totodată, este în vigoare un Cod galben pentru sectoare de râuri din 11 bazine hidrografice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, specialiştii I.N.H.G.A. au instituit astăzi, 18 decembrie, ora 12:00, Cod Portocaliu pe râurile din următoarele bazinele hidrografice: Tur, sectorul situat în aval de acumularea Călineşti Oaş (sector îndiguit - judeţul Satu Mare); Crasna, sectorul situat în aval de staţia hidrometrică Craidorolţ (sector îndiguit - judeţul Satu Mare). Acesta este valabil până în data de 19 decembrie, la miezul nopţii”, au anunţat reprezentanţii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor.

Tot de duminică, de la ora 12.00, până marţi, la aceeaşi oră, este în vigoare Codul Galben pentru unele sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Tur, Crasna, Someş, Mureş şi Timiş.

În următoarele 24 de ore, acelaşi cod este valabil şi pentru anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Crişul Negru, Crişul Alb, Bârzava, Moraviţa, Nera şi Jiu.

Fenomenele vizate constau în creşteri de debite şi niveluri, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, cu depăşiri ale cotelor de apărare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.