Hidrologii au emis o avertizare cod galben pentru Dunăre, anunţând că nivelul apei este în creştere şi se vor depăşi cotele de apărare în anumite zone. Avertizarea a intrat în vigoare sâmbătă, la ora 6.00, şi este valabilă până în 31 martie, la ora 16.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), se vor înregistra în continuare creşteri importante de debite şi niveluri pe sectorul românesc al Dunării (aval de S.H.E.N. Portile de Fier), cu depăşirea cotelor de apărare”, anunţă hidrologii.

Potrivit acestora, fenomenele vizate pot apărea, în intervalul 17 martie, ora 6.00 – 31 martie, ora 16.00, pe Dunăre: sector aval Turnu Măgurele – Călăraşi (judeţele Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi), sector aval Galaţi şi în Delta Dunării (judeţele Galaţi şi Tulcea).

În intervalul 20 martie, ora 6.00 – 31 martie, ora 16:00, fenomenele vor apărea pe Dunăre: sector aval de S.H.E.N. Portile de Fier – Turnu Măgurele (judeţele Mehedinti, Dolj, Olt şi Teleorman), sector aval Călăraşi – Galaţi (judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila,  Constanţa, Tulcea şi Galaţi).

”Menţionăm că sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire”, anunţă hidrologii.

Aceştia anunţă că ”nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.