Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) propune prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă începând din 9 noiembrie şi menţinerea restricţiilor de circulaţie pe timp de noapte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

” Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.11.2021. ArMăsurile de prevenire şi control a infecţiilor generate de virusul SARS-CoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 09.11.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa la prezenta hotărâre. Măsurile propuse în prezenta hotărâre produc efecte doar în situaţia aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administraţiei publice centrale”, se arată în hotărârea adoptată luni de CNSU.

CNSU propune menţinerea restricţiilor referitoare la purtarea măştii în spaţii închise şi deschise, dar şi a celor privind circulaţia pe timp de noapte.

Lusta completă a măsurilor avansate de CNSU poate fi consultată AICI.

De asemenea, mai propune ca ”activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi tip after-school să se desfăşoare cu respectarea măsurilor de prevenire şi limitarea a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2”. 

”Se propune permiterea în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ a activităţilor didactice şi a altor activităţi specifice precum şi organizarea şi desfăşurarea examenelor pentru elevi/studenţi, cadre didactice, în condiţiile respectării măsurilor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii”, este o altă măsură asociată hotărârii d eprelungire a stării de alertă.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.