Danemarca a fost inclusă în lista ţărilor de risc epidemiologic ridicat prin decizia CNSU, astfel că persoanele care vin din această ţară vor fi plasate în carantină, nefiind admisă niciuna dintre excepţiile aplicate celorlalte state din listă, explicaţia autorităţilor române fiind ”detecţia circulaţiei în populaţia umană a unei noi variante de virus Sars-Cov 2”. De asemenea, Marea Britanie a fost scoasă de pe lista statelor pentru care e necesară caratinarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se aprobă lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexanr.2.(2) Excepţiile de la măsura carantinei prevăzute în Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 36, cu modificările şi completările ulterioare, nu se aplică persoanelor care sosesc din Danemarca”, se arată în decizia adoptată joi de CNSU.

Ţările care se regăsesc pe listă sunt: Andorra, Polinezia Franceză, Cehia, Luxemburg, Belgia, Elveţia, Liechtenstein, Slovenia, Armenia, Franţa, Muntenegru, Austria, Polonia, Georgia, Croaţia, Olanda, Italia, Bosnia şi Herţegovina, San Marino, Macedonia de Nord, Guam, Spania, Portugalia, Slovacia, Iordania, Ungaria, Monaco, Bulgaria, Lituania şi Danemarca.

În cazul Danemarcei, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă menţionează că decizia includerii în listă a fost luată ca urmare a detecţiei circulaţiei în populaţia umană a unei noi variante de virus Sars-Cov 2. Carantina se instituie pentru orice persoană care vine din Danemarca, inclusiv personal navigant, piloţi, şoferi de vehicule de marfă sau transport persoane.

Zilele trecute, Danemarca a decis sacrificarea a aproximativ 17 milioane de nurci, după ce s-a descoperit că sunt purtătoare ale unei versiuni mutante de SARS-CoV-2 ce poate fi transmisă oamenilor.

“Până acum, şase ţări, şi anume Danemarca, Olanda, Spania, Suedia, Italia şi SUA au raportat cazuri de SARS-CoV-2 la fermele de nurci”, indoca un comunicat al OMS, la sfârşitul săptămânii trecute.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.