Numărul total de cazuri de rujeolă raportate în România de la debutul epidemiei a ajuns la 10.423, 116 fiind înregistrate în ultima săptămână. Totodată, specialiştii au anunţat confirmarea serologică a celui de-al 38-lea deces.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România este de 10.423, din care 38 de decese.

”Cel de-al 38-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil cu retard psihomotor în vârstă de 2 ani, sex maculin, nevaccinat, din judeţul Suceava”, au anunţat specialiştii CNSCBT.

Potrivit acestora, în ultima săptămână au fost înregistrate 116 de cazuri, în 15 judete şi în municipiul Bucuresti. Câte 22 de cazuri noi s-au înregistrat în Iaşi şi Prahova, 13 în Iaşi, 9 în Neamţ, câte 7 în Bacău, Brăila şi Bucureşti, câte 5 în Botoşani, Olt şi Suceava, 4 în Galaţi, 3 în Braşov, câte 2 în Argeş, Călăraşi şi Dâmboviţa şi unul în Ialomiţa.

Peste 9.960 de cazuri de îmbolnăvire s-au înrgistrat la persoane care nu s-au vaccinat deloc, 343 la persoane care au primit o doză de vaccin şi 113 la persoane care au primit două doze de vaccin. Cele mai multe cazuri, peste patru mii, au apărut la copii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.