Aproximativ 2.000 de persoane din cele 49 de centre rezidenţiale din judeţul Cluj se vor vaccina în etapa a doua, iar vineri s-au imunziat deja 102 persoane de la Centrul de Îngrijiri şi Asistenţă Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura Cluj a anunţat că în judeţul Cluj sunt un număr de 49 centre rezidenţiale, iar numărul persoanelor care ar urma să fie vaccinate în perioada următoare este de aproximativ 2.000 persoane, incluzând şi personalul care asigură asistenţa.
 
Consiliul Judeţean Cluj a precizat că acţiunea de imunizare a început cu 102 persoane, salariaţi şi beneficiari ai Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Cluj-Napoca. 
 
“În vederea asigurării cadrului optim pentru desfăşurarea activităţii de administrare a vaccinului anti-covid, au fost organizate echipe mobile formate din medici şi asistente medicale din cadrul instituţiei publice clujene”, a transmis CJ Cluj. 
 
Totodată, la nivelul DGASPC Cluj vor fi imunizate în total peste 600 de persoane, într-un interval de 10 zile.
 
În judeţul Cluj vor funcţiona 30 de centre de vaccinare. Acestea vor fi amplasate astfel: 13 în municipiul Cluj-Napoca, trei în municipiul Turda, două în municipiul Dej şi câte unul în municipiul Câmpia Turzii, municipiul Gherla, oraşul Huedin, Călăţele, Apahida, Chinteni, Gilău, Băişoara, Aghireşu, Floreşti, 1 Baciu şi Mociu. 
 
De luni, vor fi deschise mai întâi zece centre, dintre care şase comunitare şi patru  medicale care au funcţionat în prima etapă.
 
Celelalte centre de vaccinare urmează să fie deschise ulterior şi etapizat, în funcţie de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze şi de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.