Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat, marţi, 12.500 de cadre medicale din judeţ vor fi vaccinate anti-Covid în prima etapă, în afara celor 375 de la Spitalul de Boli Infecţioase care au început deja faza zero de vaccinare. Mircea Abrudean a afirmat că prima etapă de vaccinare - destinată personalului din sănătate şi centre sociale - va începe pe data de 4 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Suntem la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, unul din centrele regionale de depozitare ale vaccinului. De la aeroport a sosit lotul cu 29.925 de doze de vaccin destinat regiunii de nord-vest pentru prima etapă de vaccinare a personalului medical. După depozitarea lor aici vor fi repartizate către cele şase judeţe, inclusiv şi judeţul Cluj bineînţeles în funcţie de solicitările pe care le vom avea de la DSP-urile din aceste judeţe pentru că etapa întâi de vaccinare în judeţul Cluj începe, de exemplu, pe data de 4 ianuarie în cele 20 de centre pe care le avem destinate personalului medical în celelalte judeţe fiecare şi-au stabilit această dată şi de asta depinde momentul în care vor pleca dozele de vaccin către celelalte judeţe”, a declarat prefectul de Cluj.
.
El a mai spus că în judeţul Cluj sunt 12.500 de cadre medicale care se vor vaccina în prima etapă. 
 
“În judeţul Cluj sunt 12.500 de cadre medicale care s-au înscris pentru vaccinare în etapa unu. În afară de cei 375 de la Spitalul de Boli Infecţioase care au început deja faza zero de vaccinare care se va încheia mâine”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu. 
 
Întrebat cum a decurs până acum vaccinare, prefectul Mircea Abrudean a răspuns: “Fără probleme, până acum au fost vaccinate peste 200 de cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase. Înţeleg că a fost o reacţie minoră a unei persoane, o urticarie apărută la o persoană care avea predispoziţie la alergii, s-a rezolvat rapid, nu avea interdicţie la vaccinare. Alte probleme nu au fost”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.