Primăria Sectorului 1 şi-a propus reabilitarea şi modernizarea clădirii fostului cinematograf Giuleşti pentru redarea sa comunităţii locale. Clotilde Armand îşi doreşte transformarea acestei clădiri, aflată în stare avansată de degradare, într-un spaţiu educaţional ultramodern destinat persoanelor vulnerabile din această zonă administrativă, dar nu numai. În acest scop, Consiliul Local Sector 1 a aprobat în şedinţa din data de 19 decembrie o hotărâre prin care se solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) modificarea hotărârii nr.213/2015 prin care Cinematograful Giuleşti a fost transmis în administrarea Consiliului Local Sector 6 şi transmiterea acestui imobil în administrarea Consiliului Local Sector 1, mai arată sursa citată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1, „acest spaţiu va oferi tuturor copiilor şi tinerilor din Sectorul 1 (şi nu numai), în grupa de vârstă începând de la 10 ani, oportunitatea de a participa la un mediu propice pentru a învăţa şi a se dezvolta”.

După reabilitare şi modernizare, aici se vor desfăşura cursuri de robotică, IT, Game Development, educaţie digitală, educaţie incluzivă, educaţie remedială, cursuri de leadership şi dezvoltare antreprenorială, precum şi ateliere de pictură, de teatru şi performance, de fotografie şi producţie video etc. În plus, aici vor avea loc expoziţii de artă, proiecţii de film, piese de teatru, sesiuni ştiinţifice, lansări de carte etc.

 

„Mi-am propus reabilitarea, modernizarea şi redarea comunităţii locale a tuturor clădirilor publice din Sectorul 1 aflate în stare de degradare. Este şi cazul Cinematografului Giuleşti, o ruină  abandonată de zeci de ani. Pentru acest spaţiu am elaborat un proiect, împreună cu Fundaţia Roma Education Fund România, prin care dorim transformarea clădirii fostului cinematograf Giuleşti într-un centru educaţional ultramodern dedicat persoanelor vulnerabile din Sectorul 1, dar nu numai. Este vorba despre Centrul Educaţional “Nicolae Gheorghe” (1946-2013), fondator al mişcării rome din România şi ambasadorul romilor la nivel Mondial”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, conform sursei menţionate.

După reabilitare şi în acord cu un plan arhitectrural bine pus la punct, clădirea va oferi oportunitatea unor activităţi educaţionale destinate atât copiilor, adolescenţilor cât şi adulţilor – de exemplu cursuri RIG (Robotică, IT, Game Development), cursuri de împărtăşire a unor valori multiculturale etc. Cursurile vor fi construite folosind metodologii specifice realizate de experţi cu experienţă relevantă şi vor fi deschise atât persoanelor din medii dezavantajate, cât şi celor care îşi permit achiziţionarea contra-cost a acestora. Centrul va fi utilizat şi pentru activităţi conexe, menite să implice comunitatea, de la expoziţii de artă, proiecţii de filme, piese de teatru, la sesiuni ştiinţifice, lansări de carte, etc.

Prin implicarea Fundaţiei Roma Education Fund România (REF-RO) vor fi furnizate oportunităţi educaţionale precum educaţie remedială – pentru copiii care au nevoie de asistenţă pentru a înţelege şi pentru a aprofunda materiile predate în învăţământul clasic prin lecţii aplicate/practice, educaţie incluzivă – ateliere de istoria şi cultura romilor, comunicare interculturală, folosind deja metodologia aplicată în proiectul online RomStoria, educaţie digitală – un spaţiu prietenos şi echipat corespunzător cu calculatoare de ultimă generaţie în care vor desluşi, alături de specialişti, tainele digitalizării. Clădirea fostului Cinematograf Giuleşti va fi consolidată şi recompartimentată, ţinându-se cont de un obiectiv major: atingerea standardului nZEB, cu consum de energie aproape zero.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.