Primăria Sectorului 1 va construi 2.000 de puncte de colectare separată a deşeurilor, fiecărei asociaţii de proprietari fiindu-i arondată câte o platformă care va conţine patru recipiente de colectare de 1,1 metri cubi, a anunţat edilul Sectorului Clotilde Armand.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Construim platforme moderne pentru colectarea selectivă a deşeurilor din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va construi 2.000 de puncte de colectare separată a deşeurilor, fiecărei asociaţii de proprietari fiindu-i arondată câte o platformă care va conţine patru recipiente de colectare de 1,1 metri cubi. Principalele avantaje ale folosirii platformelor vor fi: eliminarea mirosului neplăcut degajat de gunoaie, creşterea gradului de curăţenie, dispariţia rozătoarelor şi gândacilor din proximitatea deşeurilor, modernizarea spaţiului din apropierea locuiţei”, a scris Clotilde Armand, duminică pe Facebook.
 
Ea a explicat că vor fi două tipuri de platforme care vor fi construite în sector.
 
„Există două tipuri de platforme care vor fi construite în Sectorul 1, ambele cu aceleaşi caracteristici tehnice funcţionale (patru containere de colectare, sistem smart, amprentă la sol de max. 17 mp etc): platforme de suprafaţă (supraterane), platformele îngropate (subterane). Alegerea unui tip sau a celuilalt se va face în funcţie de caracteristicile terenului pe care va fi amplasat: existenţa unor reţele de utilităţi publice subterane, depărtarea amplasamentului faţă de bloc. Imediat ce vom termina construcţia platformei, aceasta va fi pusă la dispoziţia asociaţiei şi se vor distribui cartele de acces. Locatarii vor depozita deşeurile menajere la platforma arondată astfel: 1. Biodegradabil 2. Menajer 3. Ambalaje 4. Sticlă”, a completat Armand.
 
Edilul Sectorului 1 a mai spus că „accesul la fiecare dintre cele patru coşuri de colectare se va face numai pe baza unei cartele electronice individuală”.
 
„Accesul la platformă va fi restricţionat locatarilor din alte zone; veţi putea depozita deşeurile doar la platforma la care sunteţi arondat. Senzorii şi celelalte echipamente de monitorizare vor detecta dacă tipurile de deşeuri sunt sau nu amestecate între ele”, a conchis Clotilde Armand.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.