Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a solicitat liderilor PNL Sector 1 şi PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi Ciprian Ciucu, să îl revoce din funcţia de consilier local pe Dan Podaru, după ce liberalul a anunţat că îi va depune o plângere penală edilului. Ea motivează că Podaru este chemat în instanţa ca martor, la solicitarea avocaţilor Romprest, în procesul pe care administraţia locală îl are cu această companie. Armand mai spune că acel „contract păgubos cu Romprest” a prejudiciat locuitorii sectorului cu 200 milioane euro, fapt pentru care PNL şi PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Un lucru grav se întâmplă astăzi în procesul în care cerem rezilierea contractului cu operatorul de salubrizare, la ora 15.00 este un termen important la Tribunalul Bucureşti. Judecătorii urmează să audieze ca martor un consilier local PNL, la solicitarea avocaţilor Romprest. Da, aţi auzit bine, un ales local - care este foarte vocal când se discută despre bugetul pentru salubrizare sau despre rezilierea contractului - este chemat să susţină cauza operatorului de salubritate”, a scris Clotilde Armand, miercuri pe Facebook.
 
Ea le-a solicitat liderului organizaţiei PNL Sector 1 Sebastian Burduja şi preşedintelui PNL Bucureşti Ciprian Ciucu să îl revoce din funcţia de consilier local pe Dan Podaru.
 
„Cer public preşedintelui PNL Sectorul 1, Sebastian Burduja, şi preşedintelui PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, ca aleşii PNL să nu se implice în acest proces şi să-l revoce din funcţia de consilier local pe Dan Podaru. Un ales local trebuie să vegheze la cheltuirea corectă a banilor publici, nu să devină apărătorul unei firme private, ceea ce face acest consilier este un conflict de interese uriaş. Contractul păgubos cu Romprest, semnat pe timpul lui Andrei Chiliman (PNL) şi modificat în mandatul lui Dan Tudorache (PSD), a adus locuitorilor din Sectorul 1 un prejudiciu de 200 milioane euro, potrivit DNA. Din punct de vedere moral, PNL şi PSD trebuie să se abţină când este vorba de acest contract, să susţină interesul comunităţii locale şi nu al unei companii controlate prin off-shore-uri. Am văzut că în ultima perioadă se agită şi au intensificat campania mediatică negativă împotriva mea, în contextul discutării proiectului de buget al Sectorului 1”, a mai spus edilul sectorului 1.
 
Reacţia vine după ce consilierul local PNL Sector 1 Dan Podaru a anunţat că va depune o plângere penală împotriva primarului Clotilde Armand, deoarece ea a făcut afirmaţii calomnioase şi denigratoare când l-a acuzat de conflict de interese, fiindă se implică în procesul prin care autoritatea locală cere rezilierea contractului cu Romprest.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.