Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bistriţa-Năsăud a decis introducerea unor restricţii în comuna Lechinţa şi relaxarea restricţiilor în comuna Milaş, aplicarea acestora începând de luni, 8 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Conform Hotărârii C.J.S.U 26/04.02.2021, se introduc restricţii în Lechinţa şi se reduc restricţiile în unitatea administrativ teritorială Milaş, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 şi mai mică de 3/1000 de locuitori.

În aceste unităţi administrativ teritoriale activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfăşura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-23.00. Aceleaşi restricţii se aplică şi în cazul activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

Restricţiile prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. 26/07.02.2021 se vor ridica în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 08 februarie 2021”, arată un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud remis duminică News.ro.

În unităţile administrativ-teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 14 zile  este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori: unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, cu excepţia celor menţionate la alin. (1) şi pentru care nu au fost introduse restricţii prin Hotărâri ale CJSU adoptate începând cu data de 15.10.2020, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfăşura fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-23.00.

Aceleaşi restricţii se aplică şi activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise. De asemenea, în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective, mai arată sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.