Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a recomandat Primăriei Galaţi să găsească fonduri pentru achiziţionarea unui container frigorific, necesar izolării persoanelor decedate din cauza Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"CJSU recomandă Primăriei municipiului Galaţi identificarea fondurilor necesare pentru achiziţionarea unui container frigorific, necesar izolării persoanelor decedate ca urmare a epidemiei de Covid – 19”, este una măsurile adoptate marţi de CJSU Galaţi. 

De asemenea, în lupta cu coronavirusul, autorităţile din Galaţi au decis ca, de miercuri, să fie suspendate toate abonamentele gratuite pentru pensionarii care circulau cu mijloacele de transportul public. Excepţie fac persoanele cu dizabilităţi, precum şi persoanele care beneficiază de salariul minim brut pe ţară. Măsura va fi în vigoare pe toată durata stării de urgenţă.

Totodată, în intervalul orar 22.00 – 06.00 se suspendă temporar activitatea tuturor operatorilor economici de pe raza judeţului Galaţi cu excepţia farmaciilor cu program permanent, staţiilor de carburant şi a serviciilor medicale. În pieţele agroalimentare va fi limitat accesul persoanelor la un număr maxim de 20 de persoane în acelaşi timp. Este interzisă vânzarea cu amănuntul în cea mai mare piaţă din oraş, aici urmând să fie permisă doar vânzarea en-gross. Pe de altă parte, se va institui serviciul de permanenţă la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Galaţi, precum şi la Consiliul Judeţean Galaţi pe toată durata stării de urgenţă.

În judeţul Galaţi, în prezent, 96 de persoane se află internate în centrele de carantină, iar alti 2541 de gălăţeni sunt izolaţi la domiciliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.