Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a afirmat că nu a văzut nimeni planşele şi partea de reglementare din Planul Urbanistic General al Capitalei deoarece acestea nu sunt realizate în acest moment. El a menţionat că fără a integra viziunea sectoarelor în acest PUG, documentul nu ar fi unul optim.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ciucu a declarat miercuri, la Prima News, că nu există PUG al Capitalei de 20 de ani. 
“Nu putem vorbi în această etapă despre un nou PUG. Sunt nişte linii directoare, dar nu a văzut nimeni planşele şi nu a văzut nimeni partea de reglementare pentru că nu sunt realizate în acest moment. Este o situaţie care trenează nu de doi, trei ani de când e Nicuşor Dan, ci de 20 de ani nu avem un PUG şi la Primăria generală s-au mişcat lucrurile foarte greu că a trebuit ca să treacă doi ani şi ceva ca domnul Nicuşor Dan să deblocheze contractul pentru a realiza acest document esenţial pentru Bucureşti. Nu pot să emit acum o opinie dacă este ok sau nu este ok pentru că suntem într-un stadiu incipient”, a afirmat Ciprian Ciucu. 
El a precizat că pentru a fi bine întocmite reglementările din PUG sunt esenţiale discuţiile cu primarii de sector. 
“Este o muncă foarte mare. Noi suntem pregătiţi să stăm de vorbă cu echipa care lucrează la PUG pentru că oamenii din primăria de sector ştiu mult mai bine ce se întâmplă în sector şi au o viziune de dezvoltare, au proiecte pe care deja le fac., parcuri, şcoli Ce face un PUG? Un PUG reglementează funcţiunile urbane, unde este piaţă, unde este şcoala, unde este terenul de sport, unde sunt parcurile, care este traficul. Toate trebuie să fie reglementate prin acest document. Aceste reglementări nu le-a văzut nimeni pentru că cel mai probabil se lucrează la ele şi nu există. Ca să bine întocmite, să fie bine gândite sunt esenţiale discuţiile cu primarii de sector. Ei ştiu cel mai bine ce se întâmplă în fiecare cartier sau în fiecare zonă pe care o administrează. Fără a integra viziunea sectoarelor în acest document, acest document nu ar fi optim din punctul meu de vedere”, a declarat primarul Sectorului 6.
El a fost întrebat de ce durează atât de mult realizarea unui PUG. 
“Haosul urbanistic generat tocmai de lipsa PUG-ului pentru că între timp s-au întâmplat lucruri, s-au emis certificate de urbanism, există autorizaţii de construire care trebuie să fie integrate astăzi în noul document.  Haosul generează mai departe greutăţi. A doua cauză este dată de mărimea şi complexitatea oraşului. Nu e ca şi cum faci un PUG la Mioveni sau Râmnicu Vâlcea, Bucureştiul este foarte mare şi foarte complex”, a explicat Ciprian Ciucu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.