Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a explicat, vineri seară, că procentul de creştere al pensiilor va fi stabilit de Guvern, iar decizia este una politică. Indiferent de procentul stabilit, spune Cîţu, ”vom acomoda din buget”, mai ales că situaţia economică este ”peste aşteptări”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MInistrul Finaţelor, Florin Cîţu, a fost întrebat, vineri seară, despre creşterea pensiilor şi a afirmat: ”Eu am spus că Ministerul de Finanţe a venit cu o propunere, decizia este una politică. Decizia finală, cu cât vor creşte pensiile de la 1 septembrie, 14 la sută, dacă aceasta va fi decizia, o vom acomoda din acest buget şi vom merge mai departe. Toată situaţia economică este peste aşteptări. Aşa cum ne uitam în ianuarie, în martie, vedeam lucrurile negativ, economia a răspuns foarte bine, măsurile pe care le-am luat au avut impact pozitiv, vedem că sunt  zone din economie unde se întoarce creşterea economică, vedem  zone de consum, avem o creştere în continuare”. 

Ministrul Finanţelor a adăugat că ”se va merge pe o creştere a punctului de pensie, eşalonat”.

”Se va merge pe o creştere a punctului de pensie, bineînţeles eşalonat. Aşa cum am spus,  dublăm alocaţiile până în 2022, vom creşte pensiile cu procentul pe care  ni-l cere legea, dar cu o altă eşalonare. Este o măsură pe care cei de la PSD deja o aprobaseră în guvern, doar că nu au venit să v-o spună. O vom prezenta în viitor”, a mai declarta ministrul.

Miercuri, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că ministerul pe care îl conduce a propus o creştere a pensiilor, de la 1 septembrie, cu 10%, dar că premierul ar putea decide un procent mai mare de creştere. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.