Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am o discuţie permanentă cu reţelele de magazin. Am discutat şi înainte de a lua această decizie. Nu a fost disputată ora. Ni s-a cerut doar puţin timp pentru a se pregăti, dar nu am discutat despre oră, ora 18.00 au spus aceasta e decizie, o înţeleg. Noi am cerut de la magazaniee respectarea unor anumite norme în interior, câte persoane intră, ş.a.m.d. Am o discuţie permanentă cu retaileri. Am avut şi anul trecut în perioada pandemiei. Discut cu ei în fiecare zi. Înţeleg foarte bine, Asociaţia Retailerilor înţelege foarte bine situaţia prin care trece România. Anul trecut, când am trecut prin starea de urgenţă, i-am ţinut deschişi. În acest moment lucrurile rămân aşa cum sunt pentru că dau rezultate”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat luni într-o conferinţă de presă dacă va fi modificată ora de închidere a magazinelor, în contextul în care este posibil ca ele să se aglomereze în preajma sărbătorilor pascale.

Chestionat ce fel de studii au existat înaintea deciziei de închidere a magazinelor la ora 18.00 şi dacă a văzut cozile mari care s-au format în ultimele zile, prim-ministrul a răspuns: „Am văzut situaţia din economia României, dacă nu făceam nimic”.

„Am văzut cum evoluţia infecţiilor a crescut sau răspândirea coronavirusului a crescut de la 2.000, 3.000 de persoane pe zi la 6.000 în câteva zile. Studiile, specialiştii ne spun că mobilitatea este factorul prin care se răspândeşte cel mai mult virusul. Prima printre măsurile pe care le-au luat toate ţările din UE este aceea de a reduce orele pentru a fi în spaţiu public, pentru a merge la magazin. Vedem că după ce am luat această măsură avem un platou, chiar o scădere a ratei de pozitivare infectării. Asta înseamnă că ceva impact au avut aceste măsuri. Referitor la cozi, am cerut şi aştept această analiză să vedem cât este datorat faptului că suntem într-o perioadă de sărbători şi se întâmplă acest lucru, indiferent de oră, şi cât este datorat măsurilor. Vom aştepta. Când vom avea analize, vom reveni cu ele public”, a completat Cîţu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.